Wat u moet weten over een chemische peeling

De meeste mensen hebben wel eens van een chemische peeling gehoord, maar sommigen weten niet veel over de procedure, behalve dat het iets doet voor het gezicht. In feite zijn er verschillende gradaties van de behandeling en patiënten moeten overwegen of ze drastische resultaten of gematigde resultaten willen, en/of welke aandoeningen ze hopen te behandelen.

Afhankelijk van de resultaten die men zoekt, kunnen verschillende gradaties van de behandeling en verschillende chemische combinaties worden gebruikt. Voor patiënten die een meer gedetailleerde uitleg wensen, is een medisch deskundige de beste bron. In feite zullen de meeste patiënten het raadplegen van een arts vóór de behandeling nuttig vinden om te bepalen of de behandeling al dan niet de gewenste resultaten oplevert.

Glycolzuur, trichloorazijnzuur (TCA), salicylzuur, “Jessners” oplossing en fenol zijn enkele van de chemische stoffen die bij de behandeling worden gebruikt.TCA, salicylzuur en Jessners’ oplossing zijn allemaal Alpha Hydroxy Acids (AHA’s). AHA’s worden meestal naast andere procedures gebruikt om de resultaten te versterken en te intensiveren.

TCA’s en salicylzuren veranderen allemaal de “affecterende structuur” van de huid en zorgen voor “xynergie” om het gewenste effect te versnellen. Bijvoorbeeld: “TCA maakt misbruik van de natuurlijke zuurmantel van de huid door een oppervlaktelaag zonder manipulatie met rust te laten. Dit leidt totocyten die beschermd zijn tegen celbeschadiging maar anderszins verzwakt zijn en hun vermogen kunnen verliezen om zuur te produceren. De cellulariteit wordt dan hersteld via andere stappen in het programma.”

TCA bevordert ook de afschilfering door de afscheiding van keratine te verhogen. Een andere chemische stof die de afschilfering van de huid bevordert en de afschilfering kan verbeteren, is trichloorazijnzuur (TCA). Dermatologen gebruiken dit mildere zuur om te helpen bij het verwijderen van de “zachtere, gevoeligere laag” van de huid.

 

 

TCA wordt gebruikt om fijne rimpels, littekens en vlekken te verwijderen die het gevolg zijn van blootstelling aan de zon, ouderdomsvlekken, acne en andere pigmentproblemen, maar ook om fijne lijntjes en rimpels glad te strijken die het gevolg zijn van normale veroudering.

Het gecombineerde gebruik van glycolzuur en trichloorazijnzuur (TCA) zorgt ook voor een uitstekend exfoliërend middel. Veel andere cosmetische chirurgen gebruiken glycolzuurformules voor hetzelfde doel, maar TCA is meestal onze keuze vanwege zijn superieure eigenschappen wanneer het samen met andere exfoliërende middelen wordt gebruikt.

TCA wordt na een topische toepassing met crèmes of serums gedurende ongeveer 10 minuten op de huid aangebracht. Het begint dan met het oplossen van de dode huidcellen, die geleidelijk oplossen en vervolgens door het lichaamseigen mechanisme worden weggespoeld. Er worden geen chemicaliën gebruikt bij het oplossen van de dode cellen, behalve TCA, dat volledig natuurlijk en veilig is. De dode cellen worden eenvoudig opgelost en dan van de huid verwijderd op dezelfde manier waarop lotions of crèmes worden ontworpen om dode huidcellen te verwijderen.

Nadat de dode cellen zijn verwijderd, is de pH-balans van de huid verbeterd en is de huid in staat om de nieuwe, nieuwe huidcellen te ondersteunen die in de plaats zullen groeien. De nieuwe cellen die de dode cellen zullen vervangen, zullen een verbeterde pH-balans hebben en beter zijn dan de dode cellen. Deze verbeterde pH-waarde van de huid zal de nieuwe haarfollikels ondersteunen en zal helpen bij het ontstaan van nieuwe, dikkere en donkerdere lokken.

Er worden geen chemicaliën gebruikt bij de vervaardiging van TCA of in de zuuroplossing zoals bij fenol of andere chemische peelings waarvoor een complex nodig is.